Naloga Jeter in zakaj jih raztrupiti vsaj 1x letno?

Za lažje razumevanje sem vzela za primer jeklenega konjička in človeka 🙂

Človek je kot avto…potrebuje servis, pa na to dosti krat niti ne pomislimo. Kot pri avtu ima tudi človek filtre, ki predelujejo strupe vsak dan in vsaj enkrat letno je čas, da jih očistimo!

Jetra opravljajo vsaj 500 znanih funkcij in so glavni faktor, ko gre za razstrupljanje notranjih organov.

Vsak toksin, ki vstopi v telo (bodisi skozi hrano ki ste jo pojedli, pri dihanju ali preko krem,mil in ostalih stvari ki ste si jih namazali na kožo), pride v jetra za predelavo.

Veste koliko strupov je to…v enem celem letu…OGROMNO!

Jetra v bistvu delujejo kot “čistilec hiše”, in so sposobna prepoznati milijone potencialno škodljivih kemikalij in jih preoblikovati v nekaj neškodljivega, ali jih pripraviti za odpravo iz telesa.

Z drugimi besedami, to so kemični možgani telesa – ki stremijo k recikliranju, regeneraciji in razstrupljanju, da bi vi ohranili zdravje.

Večina kemikalij, ki vstopajo v telo so topna v maščobi, kar pomeni, da so lahko shranjeni v maščobnih tkivih kot so možgani, celične membrane in telesna maščoba.

Naloga jeter je, da te kemikalije in strupe, ki so prišli v naše telo pretvori v vodotopne kemikalije,tako, da se lahko izločijo skozi tekočine (skozi znoj, urin, skozi žolc…)

Poleg čiščenja telesa, pa jetra opravljajo tudi številne druge vitalne funkcije kot so:

PRESNOVA Ogljikovih hidratov, beljakovin in presnova maščob: Jetra pretvorijo glukozo v glikogen, za shranjevanje v mišicah in jetrih. Ko se raven sladkorja v krvi zniža (na primer med obroki ali čez noč), se glikogen lahko ponovno pretvori v glukozo in obratno…

Jetra proizvajajo tudi “toleranco” za glukozo iz kroma in drugih hranilnih snovi.
Ta deluje neposredno z insulinom in ureja raven krvnega sladkorja, sladkorni bolniki, ki želijo imeti boljši nadzor nad krvnim sladkorjem si morajo obvezno “zagotoviti zdrava jetra”Enako velja za raven holesterola,…njegova raven je tudi popolnoma odvisna od stanja vasih jeter.

PRESNOVA HORMONOV:  Jetra so glavno mesto okvare hormonov. – Več o hormonih in njihovih funkcijah, si lahko preberete TUKAJ

Hormonov, kot so estrogen se izločajo v žolč in vstopijo v tanko črevo za izločanje. Če so jetra preobremenjena, se hitro pokažejo simptomi, kot je ESTROGENSKA DOMINANCA, PMS, menstrualni krči in otekle prsi . Privede pa tudi do neučinkovite razčlenitve moških hormonov (androgenov) in lahko povzročajo simptome, kot so akne,suho lasišče,izpadanje las in prekomerna rašča obraznih dlak pri ženskah.
Če imate počasno /leno črevesje,zagotovo ne boste pravilno izločali teh hormonov – za posledico se bodo ponovno absorbirali v črevesju, kar privede do višjih ravni teh hormonov v krvi.

PREBAVNE FUNKCIJE: Jetra proizvajajo okoli 600 do 1000ml žolča vsak dan.

Žolčnik je potreben za presnovo maščob, saj razgradi maščobne kepice na manjše molekule, tako da se lahko absorbirajo.
So tudi glavna pot za izločanje številnih snovi, vključno z: holesterolom in drugih maščob; bilirubini; topni v maščobah, hormoni; in toksini, razčlenjeni glede na stanje jeter.

Ko se izločajo v črevesje, lahko te snovi absorbirajo vlakna iz naše prehrane in se posledicno nemoteno izločajo iz crevesja.

Torej Če NE bomo zaužili dovolj vlaknin, pa se toksini in holesterol lahko reabsorbirajo nazaj v naš krvni obtok.

SKLADIščENJE vitaminov in mineralov: Vitamini A, B12, D, E in K so shranjeni v jetrih, skupaj z bakrom in železom. Zadostno količino teh je mogoče shraniti za nekaj mesecev, seveda če jetra pravilno delujejo. Jetra pretvorijo tudi vitamin D, v svojo aktivno obliko, ki je potrebna za presnovo kalcija.

Zato lahko vidite, da so jetra vitalni organ – ne le za razstrupljanje, ampak tudi za mnoge druge kritične biološke procese . Vendar pa imajo veliko pomoči tudi od drugih organov in telesnih sistemov. Namreč nobeden od sistemov za “naravni detox” ne deluje kot samostojna enota temveč delujejo soodvisno eden od drugega. Kadar je eden od teh “razstrupljevalnih organov” preobremenjen, bo to povzročalo stres, tudi drugim razstrupljevalnim organom in jim kot posledico nalagalo še dodatno delo preobremenjenega organa…

KDAJ JE PRIMEREN ČAS ZA RAZSTRUPLJANJE JETER IN NA KAKŠEN NAČIN JIH RAZSTRUPITI ?

Podprite procese razstrupljanja vašega telesa in si še danes očistite Jetra !Vendar kako?

Veliko ljudi me sprašuje, ali naj si jetra očistijo s pripravkom iz grenke soli, oziroma po receptu, ki je bil pred nekaj leti zelo popularen za tovrstno čiščenje (če se spomnite pitja grenke soli in grenivke z olivnim oljem). Sama sem tovrstno čiščenje izvedla 1x v življenju, vendar pa mi sama tehnika ni ustrezala, saj sem za posledico zaradi velike količine grenke soli, ki jo je pri tem čiščenju potrebno zaužiti (mislim da je bilo okoli 50g) imela naslednja dva tedna zelo občutljivi ledvici, bila sem tudi zelo utrujena in na splošno sem se po čiščenju po tem postopku počutila izredno izmučeno,zato se tovrstnih postopkov ne poslužujem več.

Sama najrajši izvajam naravno tehniko čiščenja črevesja,o kateri si lahko preberete več TUKAJ in jo izvajam redno skozi celo leto,seveda po potrebi in počutju.

Za jetra pa 2x letno poskrbim z naravnimi dopolnili, ki imajo na jetra in organe kot so jetra, žolčnik in prebavni sistem ,močan čistilni in detoxifikacijski učinek.

Več o teh izdelkih si lahko preberete spodaj.

Več o izdelkih, ki sestavljajo ta Jeterni Detoxifikacijski Paket:

2 ŠKATLICI ( Liver & Gall Detox /Jetra & Žolcnik razstrupljanje): Je Varovalna prehrana, ki temelji na formuli 14. aktivnih rastlinskih sestavin, vključno s korenom repinca, ekstrakta rdeče pese , ekstrakta korena regrata, ekstrakta petersilja…Idr. sestavine za naravno pomoč pri razstrupljanju vaših jeter in žolcnika, da lahko nemoteno ponovno opravljata vse svoje funkcije.

1X ŠKATLICA PEBAVNIH ENCIMOV- ENZYMEmix
Supreme/PREBAVNI ENCIMI: susena zelenjava, ki vsebuje veliko količino prebavnih encimov z dodatkom pomirjujočih zelišč za podporo učinkoviti prebavi in zdravju črevesja.

1x ŠKATLICA Ultra 8H-Flora Mix – 8 SEVNI PROBIOTIKI :
Močni 8-sevni probiotik (prijaznih bakterij) dopolnilo s 4 milijardami ali 20 miljardami organizmov na kapsulo, tako, da omogoča zdravo ravnovesje črevesne flore in kvasovk, skupaj s prebavnimi tranzitnimi postopki. Podpora celotnemu črevesju in ponovna vzpostavaitev zdrave črevesne flore.

1x ŠKATLICA psyllium vlaknine, ki v telesu pomagajo vsrkavati strupe in se neprebavljeno izločijo,nudijo podporo črevesju  in pomagajo regulirati telesno težo.

Vsebujejo številne hranilne snovi in črevesju podpornih sestavin, ki nežno delujejo skupaj, da ponudijo vse-v-enem (vključno s probiotiki, prebiotiki, prehranskimi vlakninami, glukomanananom idr.).

Osnovni vodič za uporabo RAZSTRUPLEVALNEGA paketa:

Korak 1:
Liver & Gall Detox: Vzemite 1 – 2 kapsuli, 3-krat na dan s hrano.

Korak 2:
ENZYMEmix Supreme: Vzemite 1 – 2 kapsuli, 3-krat na dan s hrano.

3. korak:
Ultra 8h-Flora Mix -4billion moč: Vzemite 1 kapsulo, 1 – 2 krat na dan s hrano.

Korak 4:
Fibre All in One: Dodajte 1 do 2 nasute žlički praška (5g do 10g) z majhno količino vode ali soka (¼ kozarca). Vzemite 1 do 3-krat dnevno, 30 minut pred obrokom.Pomaga vas nasititi in pri regulaciji telesne teže.

Opomba: V idealnih razmerah, naj bi ta program detoxifikacije jeter in osvobajanja strupov iz telesa trajal tri mesece in naj bi se izvajal 1x – največ 2x letno, za ohranjanje zdravja jeter in žolčnika, ter pri ponovni vzpostavitvi naravnega razstrupljanja telesa, dobre prebave, metaboličnih in drugih procesov v telsesu, vključno s pomočjo pri ravneh krvnega sladkorja, vzpostavljanju normalnih vrednosti holesterola v krvi in hormonskega ravnovesja.

Za vse informacije in naročila, sem vam na voljo na telefonski številki 040 416 941 ali pa na spletni strani ayurdarya.si izpolnite obrazec za pvpraševanje.

Opomba: Program čiščenja, se vedno prilagodi posamezniku, glede na cilje in trenutno stanje,namreč ne potrebujemo vsi enakega čiščenja in če ste do sedaj dovolj dobro skrbeli za svoje zdravje, ga morda niti ne potrebujete izvajati.