Revitalizacijski Paketek L

Rabiš spremebo? Slabe prehranjevalne navade, preveč stresa in premalo časa zase?Se rabiš uravnovesiti nazaj “na svoje frekvence” in razviti notranji mir, ki bo kar trajal in trajal, ne glede na zunanje tornade 🥳

Cilj programa je,da osvojite način prehranjevanja in življenski slog, ki je za vas sprejemljiv in primeren. Bistvo pa, da osvojite dnevno rutino, ki vas bo še dolgo po končanem programu ohranjala srečne, zdrave in vitalne.

Na debelost vplivajo različni dejavniki. V prvo vrsto vsekakor sodi nezdrava prehrana, jemanje določenih zdravil, fizična neaktivnost in stres. Vsekakor je pomembno, da se zavedate posledic prekomerne telesne teže na vaše zdravje in pravočasno ukrepate s spremembo življenskega sloga in navad.

Moje izkušnje kažejo, da so poleg neprimerne prehrane in premalo dejavnega življenskega sloga (premalo gibanja), velikokrat vzrok za debelost tudi hormonske motnje oziroma različna hormonska neravnovesja.

Od povišanega Kortizola ,pomanjkanja testosterona, estrogenske dominance in pomanjkanja progestorona, diabetesa, počasnega delovanja ščitnice … Spodaj je za vas pripravljen kratek opis obnašanja določenih hormonov v telesu in težav, ki jih prinašajo če jih je preveč ali premalo.

Kortizol je hormon iz skupine steroidov imenovanih glukokortikoidi, ki ga proizvaja nadledvična žleza kot del dnevnega hormonskega cikla. Je ključen hormon pri odzivu telesa na stres, tako na psihološkem kot čustvenem področju. Hormon uravnava in sodeluje pri prebavi beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob v telesu uporabno energijo. Pri stalnem stresu kortizol povzroča skladiščenje maščob predvsem na predelu trebuha.

Testeron je glavni moški hormon. Pogosti znaki pomanjkanja testosterona se kažejo kot povečana zamaščenost ali debelost, manjša mišična masa, kurje prsi in celulit.

Za dvig testosterona lahko na naraven način poskrbimo že sami s pravilno prehrano (vitamin C, brokoli, ter hrana, ki vsebuje veliko proteinov in cinka), najboljša metoda pa je razgradnja maščobnega tkiva s telesno vadbo.

Estrogenska dominanca:

Kadar količini progesterona in estrogena v ženskem telesu nista uravnoteženi nastopi estrogenska dominanca. Gre za visok nivo estrogenov in primanjkljaj progesterona. Zaradi prevladovanja estrogenov se začne maščoba kopičiti. Poskrbeti je treba za dvig progesterona in se izogibati hrani, ki še dodatno spodbuja nastajanje estrogena – soja in sojini izdelki, mesni izdelki, vsa predelana in v naprej pripravljena hrana, premastna in presladka hrana. Estrogenska dominanca se lahko še poslabšuje z okoljem in vnosom živil (xenoestrogeni), ki spodbujajo izločanje estrogenov, slabo presnovo estrogenov in inzulinsko odpornostjo (diabetesom).

Inzulin – v primeru povišane koncentracije glukoze v krvi, se iz trebušne slinavke nemudoma sprosti hormon inzulin, ki poskrbi za hiter prehod glukoze v maščobno tkivo in skladiščenje odvečne energije v obliki maščevja. Za enakomernejšo raven glukoze v krvi je torej ključna sestava zaužitega obroka. Prevelika in prepogosta nihanja ravni glukoze in inzulina v krvi vodijo do nenehne lakote in kaj kmalu tudi do debelosti.

Leptin je peptidni hormon, ki se nahaja v maščobnih celicah. Raven leptina v plazmi je sorazmerna s količino maščobe v telesu in indeksom telesne teže. Pri debelih ljudeh je koncentracija leptina višja kot pri ljudeh z normalno telesno težo. Leptin spodbuja receptorje v centru za lakoto in povzroči občutek sitosti. Prav tako je od njega odvisna presnova glukoze in izločanje inzulina, ima pomembno vlogo pri uravnavanju nadledvičnih žlez, ščitnice, spolnih hormonov in rastnega hormona.

Hipotiroidizem (zmanjšano delovanje ščitnice) je lahko posledica avtoimunskih obolenj (npr. Hashimotov sindrom), pretirane uporabe zdravil, obsevanja v predelu vratu in kirurške odstranitve dela ali celote ščitnice. Simptomi se kažejo kot pridobivanje teže, ki vodi v debelost, depresija in slabo razpoloženje, utrujenost, izpadanje las, idr.

Na celostnem programu se torej posvetim ugotavljanju vzrokov za vašo prekomerno težo in vam na podlagi vseh ugotovitev podam svoje mnenje in načrt po katerem lahko dosežete svoj željeni cilj.

KAKO PROGRAM POTEKA:

Program je prilagojen vsaki posameznici posebej in je popolnoma Individualen, kot je individualno stanje naših teles in glede na:

 • stopnjo debelosti, glede na telesno konstitucijo in druge posebnosti
 • uvodni razgovor in temeljiti pregled, ki vsebuje:
 1. Razgovor o življenjskih navadah (prehrana, gibanje, spanje, delavnik, ..) 
 2. Fizični pregled telesa, kjer se pregleda jezik, oči, kožo, .. (Preko le tega je vidnih kar nekaj simptomov, npr. po jeziku se vidi kako je s prebavo, po očeh kako z jetri in holesterolom, itd.)
 3. Čiščenje celotne prebavne poti – individualna Delavnica (Več o Individualni delavnici čiščenje celotne prebavne poti si prebereš TUKAJ)

  Po opravljenih čistilnih tehnikah in Resset dieti, se določi in sestavi natančen plan dnevne rutine:

  • jutranje vstajanje in jutranjo higieno
  • jutranji obred 
  • pogostost gibanja in pravilno izbiro vrste vadbe glede na telesno težo in obremenitve, ki jih ta povzroča.
  • plan obrokov po urah
  • jedilnik in seznam primernih živil glede na vašo konstitucijo
  • Individualni program yoga vadbe, ki vključuje tehnike sproščanja in nadzora nad stresom, pomaga pri dvigu metabolizma in ravnovesju hormonov
  • večerni obred (dihalne vaje, samomasaža, ..)
  • tedenska oz. mesečna rutina